سلام دوستان! امروز میخواهیم درباره یک چیز جالب در دنیای وایفای صحبت کنیم: 802.11r. شاید اسمش یکم پیچیده باشه، ولی کارش خیلی سادهست: کمک میکنه وقتی دارید با گوشی یا لپتاپ توی خونه راه میرید، راحتتر و سریعتر بین مودمها (یا به قول فنیتر، اکسس پوینتها) جابهجا بشید، بدون اینکه اینترنتتون قطع و وصل بشه. فکر کنید دارید یک تماس ویدیویی مهم میگیرید و نمیخواهید وسط صحبت یکدفعه ارتباطتون قطع بشه. 802.11r برای همین کار ساخته شده!
این استاندارد به اسم "Fast Basic Service Set Transition" یا بهطور خلاصه FT هم شناخته میشه. یعنی چی؟ یعنی انتقال سریع بین شبکههای وایفای.
تصور کنید یه خونه بزرگ دارید و برای اینکه همه جای خونه وایفای داشته باشید، چند تا مودم گذاشتید. وقتی با گوشیتون از یه اتاق به اتاق دیگه میرید، گوشیتون باید از یه مودم به مودم دیگه وصل بشه. اگه این کار خیلی طول بکشه، ممکنه توی کارتون وقفه بیفته، مثلاً تماس تصویریتون قطع بشه یا دانلودتون متوقف بشه. 802.11r این مشکل رو حل میکنه. اون باعث می شه گوشی یا لپ تاپ شما به طور موثر تر بین اکسس پوینت ها سوئیچ کنه.
وقتی دستگاه شما از یک اکسس پوینت به اکسس پوینت دیگری منتقل می شود، باید دوباره اعتبار سنجی (Authentication) انجام شود. اعتبار سنجی فرآیندی است که در آن دستگاه شما هویت خود را به شبکه ثابت می کند. در روش های قدیمی تر این فرآیند میتوانست زمان بر باشد اما 802.11r این فرایند را بسیار سریع تر می کند.
802.11r یک جورایی مثل اینه که از قبل به مودمها خبر بده قراره به کدومشون وصل بشید. اینجوری وقتی میرسید به مودم جدید، دیگه لازم نیست کلی وقت صرف معرفی کردن خودتون کنید. مودم از قبل میدونه شما کی هستید و اجازه میده سریع وصل بشید. به اصطلاح فنی، 802.11r اطلاعات امنیتی رو از قبل بین مودمها به اشتراک میذاره، تا وقتی جابهجا میشید، لازم نباشه دوباره احراز هویت (Authentication) کنید.
برای اینکه بهتر متوجه بشید، یه مثال میزنم:
وضعیت | بدون 802.11r | با 802.11r |
---|---|---|
جابهجایی بین مودمها | دستگاه باید دوباره به مودم جدید خودش رو معرفی کنه و احراز هویت بشه. | دستگاه خیلی سریع به مودم جدید وصل میشه چون اطلاعات احراز هویت از قبل به مودم جدید داده شده. |
تاخیر در اتصال | تاخیر بیشتره و ممکنه باعث قطع و وصل شدن بشه. | تاخیر خیلی کمتره و اتصال سریعتر و بدون قطعی انجام میشه. |
تجربه کاربر | ممکنه تماس تصویری قطع بشه، دانلود متوقف بشه، و کلاً اعصابتون خورد بشه! | همه چیز روان و بدون مشکل پیش میره. |
خوشبختانه، خیلی از دستگاههای جدید از 802.11r پشتیبانی میکنند. اکثر گوشیهای هوشمند، لپتاپها، و اکسس پوینتهای جدید این قابلیت رو دارن. ولی برای اینکه مطمئن بشید، بهتره مشخصات دستگاهتون رو چک کنید. همچنین، باید توی تنظیمات وایفای مودمتون هم این قابلیت فعال شده باشه. معمولاً یه گزینه به اسم "Fast Roaming" یا "802.11r" پیدا میکنید.
فعال کردن 802.11r معمولاً کار سختی نیست. باید وارد تنظیمات مودمتون بشید (معمولاً از طریق مرورگر اینترنت و وارد کردن آدرس IP مودم) و دنبال یه گزینه بگردید که به "Fast Roaming" یا "802.11r" اشاره کنه. این گزینه رو فعال کنید و تنظیمات رو ذخیره کنید. ممکنه لازم باشه مودمتون رو یه بار خاموش و روشن کنید تا تنظیمات جدید اعمال بشه.
توجه داشته باشید که هم دستگاه شما (گوشی، لپتاپ) و هم مودم باید از 802.11r پشتیبانی کنند تا این قابلیت کار کنه. وگرنه فایدای نداره!
بعضی از افراد نگران امنیت 802.11r هستند اما در واقع این پروتکل،امنیت را در فرآیند Roaming بهبود می بخشد و از انتقال اطلاعات بصورت رمزنگاری شده استفاده میکند. با این حال، همواره مهم است که از رمزهای عبور قوی و تنظیمات امنیتی مناسب در شبکه وایفای خود استفاده کنید.
802.11r یه استاندارد خیلی خوبه که میتونه تجربه شما از وایفای رو خیلی بهتر کنه، مخصوصاً اگه توی یه فضای بزرگ با چند تا مودم کار میکنید. اگه دستگاههاتون از این استاندارد پشتیبانی میکنن، حتماً فعالش کنید تا از یه اتصال سریعتر و پایدارتر لذت ببرید.
امیدوارم این مطلب براتون مفید بوده باشه! اگه سوالی داشتید، حتماً بپرسید.
وایفای، 802.11r، Fast Roaming، مودم، اکسس پوینت، احراز هویت، شبکه بیسیم، اتصال سریع، امنیت وایفای
امتیاز شما به این مطلب
امتیاز: 5 از 5 (مجموع 1 رای)
اولین نفری باشید که در مورد این مقاله نظر می دهید!
techfeed.ir© 2024 All rights reserved