سلام دوستان عزیز!
شاید اسم EFM یا مدولاسیون هشت به چهارده رو شنیده باشید، مخصوصا اگر با CD و DVD کار کرده باشید. این یه تکنیکه که برای ذخیره اطلاعات روی این دیسکها استفاده میشه. نگران نباشید، توضیحش خیلی سادهست.
تصور کنید که یه متن دارید که میخواید اون رو روی یه دیسک ذخیره کنید. کامپیوتر این متن رو به صورت یه سری صفر و یک (همون بیتها) ذخیره میکنه. مشکل اینجاست که اگر پشت سر هم تعداد زیادی صفر یا یک داشته باشیم، خوندن اونها برای دستگاه خیلی سخت میشه. مثل این میمونه که پشت سر هم دارید یه کلمه رو تکرار میکنید و گوش دادن بهش خیلی خسته کننده میشه.
EFM دقیقا اینجا وارد عمل میشه. کاری که EFM میکنه اینه که اون صفر و یک ها رو قبل از اینکه روی دیسک ذخیره بشن، یه کم تغییر میده تا خوندنشون راحتتر بشه.
به زبان ساده، EFM میاد هر 8 بیت از اطلاعات شما رو به یه سری 14 بیتی تبدیل میکنه. این 14 بیت طوری انتخاب میشن که تعداد صفرها و یکها پشت سر هم خیلی زیاد نشه. اینجوری دستگاه میتونه خیلی راحتتر اطلاعات رو بخونه.
فرض کنید یه جدول داریم که نشون میده هر 8 بیت به چه 14 بیتی تبدیل میشه. البته این جدول خیلی بزرگه و نمیشه همشو اینجا نوشت، ولی یه مثال ساده براتون میزنم:
اطلاعات 8 بیتی (مثال) | تبدیل EFM (مثال) |
---|---|
00000000 | 01001000010010 |
11111111 | 10010010010010 |
البته این فقط یه مثاله. در واقعیت، هر 8 بیت به یه 14 بیت خاص تبدیل میشه که این تبدیلها بر اساس یه الگوریتم خیلی دقیق انجام میشن. این الگوریتم کمک میکنه تا اطلاعات با بیشترین بازدهی ذخیره بشن.
بعد از اینکه اطلاعات 8 بیتی به 14 بیتی تبدیل شدن، یه سری بیتهای دیگه هم بهش اضافه میشن که بهشون میگن بیتهای *ادغام* یا *matching bits*. این بیتها کمک میکنن تا انتقال بین کدهای 14 بیتی هموارتر بشه و باز هم خوندن اطلاعات راحتتر بشه. این بیتها مثله یه جور چسب هستن که کدهای 14 بیتی رو به هم وصل میکنن تا یه رشته پیوسته از اطلاعات رو تشکیل بدن.
بیایین یه مثال دیگه بزنیم تا بهتر متوجه بشید. فرض کنید یه آهنگ رو میخواید روی CD ذخیره کنید. آهنگ شما به صورت یه فایل دیجیتال روی کامپیوترتون وجود داره. قبل از اینکه این فایل روی CD رایت بشه، اطلاعاتش به صورت یه سری صفر و یک در میاد. بعد EFM میاد این صفر و یک ها رو تبدیل میکنه تا خوندنشون برای CD Player راحتتر بشه. در واقه، EFM مثله یه مترجم عمل میکنه که زبون کامپیوتر رو به زبونی که CD Player میفهمه تبدیل میکنه.
یکی از مزایای بزرگ EFM اینه که باعث میشه اطلاعات با چگالی بیشتری روی دیسک ذخیره بشن. این یعنی میتونیم اطلاعات بیشتری رو روی یه دیسک جا بدیم. همچنین، EFM باعث میشه احتمال خطا در هنگام خوندن اطلاعات کمتر بشه، چون دستگاه راحتتر میتونه صفر و یک ها رو تشخیص بده.
برای درک بهتر، این ویژگی رو با حالت دیگه مقایسه میکنیم. فرض کنید میخواید یه نامه رو برای کسی بفرستید. اگر خطتون خیلی بد باشه، گیرنده ممکنه نتونه نامه رو بخونه. EFM مثله یه خوشنویس عمل میکنه که خط شما رو خوانا تر میکنه تا گیرنده بتونه نامه رو به راحتی بخونه. البته، کار EFM یکم پیچیدهتر از خوشنویسیه، ولی ایده کلیش همینه.
یه نکته *مهم* دیگه هم اینه که EFM فقط یه روش برای آماده سازی اطلاعات برای ذخیره سازی روی دیسکه. بعد از اینکه اطلاعات از روی دیسک خونده شدن، باید دوباره به حالت اول برگردونده بشن. این کار رو یه فرآیند *برعکس* انجام میده که بهش میگن *de-modulation* یا *غیر مدولاسیون*. این فرآیند دقیقاً برعکس EFM عمل میکنه و اطلاعات 14 بیتی رو دوباره به اطلاعات 8 بیتی تبدیل میکنه.
در مجموع، EFM یه تکنیک خیلی مهم برای ذخیره اطلاعات روی CD و DVD هست. با اینکه ممکنه اسمش یکم ترسناک به نظر برسه، ولی در واقع کارش خیلی سادهست: آماده کردن اطلاعات برای اینکه دستگاه بتونه راحتتر بخونتشون.
امیدوارم این توضیح براتون مفید بوده باشه. اگر سوالی داشتید حتما بپرسید.
EFM یک روش برای تبدیل اطلاعات به فرمتی است که برای ذخیره سازی روی CD و DVD مناسب تر است. این تبدیل کمک می کند تا اطلاعات با چگالی بیشتری ذخیره شده و احتمال خطا در هنگام خواندن کاهش یابد.
وقتی به EFM به عنوان مخفف Eight-to-Fourteen Modulation اشاره می کنیم، منظور این است که EFM با گرفتن حروف اولیه هر کلمه مهم در Eight-to-Fourteen Modulation تشکیل می شود. این فرآیند عبارت اصلی را به شکلی کوتاه تر و قابل مدیریت تر فشرده می کند و در عین حال معنای اصلی خود را حفظ می کند. بر اساس این تعریف، EFM مخفف Eight-to-Fourteen Modulation است.
امتیاز شما به این مطلب
امتیاز: 5 از 5 (مجموع 1 رای)
اولین نفری باشید که در مورد این مقاله نظر می دهید!
techfeed.ir© 2024 All rights reserved