سلام دوستای عزیز!
امروز میخوایم درباره یه چیزی صحبت کنیم که ممکنه اسمش یکم پیچیده به نظر برسه، ولی در واقع خیلی هم سخت نیست: Advanced Peer-To-Peer Networking یا به اختصار APPN. بیایید ببینیم اصلاً یعنی چی و به چه دردی میخوره.
قبل از اینکه بریم سراغ APPN، یه کوچولو دربارهی شبکه های همتا به همتا (Peer-to-Peer یا P2P) صحبت کنیم. تو یه شبکه P2P، همه کامپیوترها تقریباً با هم برابرن. هیچ کامپیوتر مرکزی و خیلی قدرتمندی وجود نداره که همه چیز رو کنترل کنه. هر کامپیوتر میتونه هم سرویس بده و هم سرویس بگیره. مثل یه جمع دوستانه که همه با هم همکاری میکنن!
حالا APPN چیه؟ خب، APPN یه جور پیشرفتهتر و سازمانیافتهتر از شبکه P2P ساده است. تصور کنید یه جمع دوستانه دارید که میخوان یه پروژه خیلی بزرگ رو با هم انجام بدن. یه کم هماهنگی و برنامه ریزی لازم دارن، درسته؟ APPN هم دقیقاً همینه. یه سری قوانین و پروتکلها اضافه میکنه تا شبکههای P2P بزرگتر و پیچیدهتر بتونن بهتر کار کنن.
یکی از مهمترین کارهایی که APPN انجام میده، مسیریابی هوشمندانهتر اطلاعات هست. تو یه شبکه P2P ساده، ممکنه یه کامپیوتر بخواد یه فایل رو برای کامپیوتر دیگه بفرسته، ولی ندونه دقیقا کدوم راه بهترینه. APPN به کامپیوترها کمک میکنه تا بهترین مسیر رو پیدا کنن و اطلاعات رو سریعتر و کارآمدتر منتقل کنن.
برای اینکه بهتر متوجه بشید، یه مثال بزنیم:
ویژگی | شبکه P2P ساده | شبکه APPN |
---|---|---|
مسیریابی | ساده، ممکنه بهینه نباشه | هوشمندانه و بهینه |
مقیاس پذیری | محدود | بهتر، برای شبکههای بزرگتر مناسبتر |
مدیریت | ساده | پیچیدهتر، نیاز به پیکربندی دارد |
همونطور که میبینید، APPN یه سری مزیت داره، مخصوصاً وقتی صحبت از شبکههای بزرگ میشه. ولی خب، یه کم هم پیچیدهتره و نیاز به تنظیمات بیشتری داره.
یکی دیگه از موارد مهم در APPN، قابلیته "دایرکتوری سرویس" (Directory Services) هست. فرض کنید دنبال یه فایل خاص تو شبکه هستید. دایرکتوری سرویس مثل یه دفترچه تلفن عمل میکنه و به شما کمک میکنه سریعتر فایل مورد نظرتون رو پیدا کنید. بدون دایرکتوری سرویس، باید تک تک کامپیوترهای شبکه رو بگردید، که خیلی زمانبره!
یه جور دیگه میشه APPN رو اینجوری تصور کرد: یه سیستم پستی خیلی بزرگ و پیچیده. APPN مثل یه سیستم پستی مدرن عمل میکنه که میتونه نامهها رو به سرعت و با دقت به مقصد برسونه. تو این سیستم، هر کامپیوتر مثل یه اداره پست کوچیک عمل میکنه که نامهها رو دریافت میکنه، اونها رو به سمت مقصد هدایت میکنه و مطمئن میشه که به دست گیرنده میرسه.
البته، APPN بیشتر تو شبکههای قدیمیتر و بزرگتر سازمانی استفاده میشد. امروزه، تکنولوژیهای جدیدتری مثل اینترنت و پروتکلهای TCP/IP خیلی رایجتر هستن. ولی هنوز هم ممکنه تو بعضی از سیستمهای قدیمی با APPN برخورد کنید.
برای تنظیم APPN، نیاز هست که یه سری تنظیمات روی روترها و کامپیوترهای شبکه انجام بشه. این تنظیمات شامل تعریف مسیرها، پیکربندی دایرکتوری سرویس و تنظیمات امنیتی میشه. البته، این کار معمولاً توسط متخصصین شبکه انجام میشه.
یه نکته مهم دیگه اینکه APPN از پروتکل LU6.2 (Logical Unit 6.2) برای ارتباط بین کامپیوترها استفاده میکنه. LU6.2 یه پروتکل ارتباطی هست که برای انتقال اطلاعات بین برنامههای کاربردی مختلف تو یه شبکه طراحی شده. این پروتکل به برنامهها اجازه میده که با هم ارتباط برقرار کنن و اطلاعات رو به اشتراک بذارن.
تو دنیای مدرن، بیشتر شبکهها از TCP/IP استفاده میکنن، اما APPN هنوز هم جایگاه خودشو در بعضی از سیستمهای قدیمیتر داره. اگه با این سیستمها کار میکنید، دونستن اصول APPN میتونه خیلی مفید باشه.
در نهایت، امیدوارم که این توضیحات براتون مفید بوده باشه و یه دید کلی از APPN پیدا کرده باشید. سعی کردم خیلی ساده و قابل فهم توضیح بدم. اگه سوالی داشتید، حتماً بپرسید.
بذارید یه
APPN یه نسخه پیشرفته از شبکه همتا به همتاست که برای بهبود مسیریابی، مقیاس پذیری و مدیریت در شبکههای بزرگتر طراحی شده. این تکنولوژی بیشتر در سیستمهای قدیمیتر استفاده میشه و از پروتکلهایی مانند LU6.2 بهره میبره. با اینکه تکنولوژیهای جدیدتری جایگزین APPN شدن، هنوز هم دونستن اصول اون برای کار با سیستمهای قدیمیتر مفیده.
وقتی به APPN به عنوان مخفف Advanced Peer-To-Peer Networking اشاره می کنیم، منظور این است که APPN با گرفتن حروف اولیه هر کلمه مهم در Advanced Peer-To-Peer Networking تشکیل می شود. این فرآیند عبارت اصلی را به شکلی کوتاه تر و قابل مدیریت تر فشرده می کند و در عین حال معنای اصلی خود را حفظ می کند. بر اساس این تعریف، APPN مخفف Advanced Peer-To-Peer Networking است.
امتیاز شما به این مطلب
امتیاز: 5 از 5 (مجموع 1 رای)
اولین نفری باشید که در مورد این مقاله نظر می دهید!
techfeed.ir© 2024 All rights reserved