آخرین بروزرسانی 1 ماه قبل

اصلاح یاک (Yak Shaving) چیست؟

آیا می‌دانید "یاک شیوینگ" یعنی چه؟ یک ماجرای جالب در دنیای تکنولوژی!

سلام دوستان! حتما شنیده‌اید که در دنیای کامپیوتر اصطلاحات عجیب و غریبی وجود دارد. یکی از این اصطلاحات بامزه، "یاک شیوینگ" (Yak Shaving) است. اما یاک شیوینگ دقیقا چیست و چرا اینقدر معروف شده؟

به زبان ساده، یاک شیوینگ یعنی انجام دادن یک سری کارهای پشت سر هم و پیچیده، برای رسیدن به یک هدف اصلی که اصلا به این کارها مربوط نیست! تصور کنید می‌خواهید یک استکان چای بخورید، اما قبلش باید این کارها را انجام بدهید:

  1. اول باید کتری را تمیز کنید.
  2. بعد باید برای تمیز کردن کتری، شوینده‌ی مخصوص بخرید.
  3. برای خرید شوینده، باید به سوپرمارکت بروید.
  4. برای رفتن به سوپرمارکت، باید لاستیک ماشین‌تان را پنچرگیری کنید.
  5. ... و این لیست همینطور ادامه پیدا می‌کند!

می‌بینید؟ هدف اصلی شما خوردن یک استکان چای بود، اما درگیر یک زنجیره‌ی طولانی از کارها شدید که اصلا ربطی به چای نداشتند. این دقیقا همان چیزی است که بهش می‌گوییم "یاک شیوینگ".

چرا این اتفاق می افتد؟ در دنیای کامپیوتر و برنامه نویسی، این اتفاق خیلی رایج است. شما می خواهید یک ویژگی کوچک به نرم افزارتان اضافه کنید، اما متوجه می شوید که قبلش باید یک باگ را رفع کنید. بعد برای رفع آن باگ، باید یک کتابخانه جدید نصب کنید. و برای نصب کتابخانه، باید سیستم عامل‌تان را آپدیت کنید. و همینطور این زنجیره ادامه پیدا می‌کند!

برای اینکه بهتر متوجه شوید، یک مثال ساده تر می زنم:

هدف اصلی کارهای لازم (زنجیره یاک شیوینگ)
نمایش یک متن ساده در وبسایت ۱. نصب یک فریم ورک جدید
۲. یادگیری نحوه کار با فریم ورک
۳. پیکربندی فریم ورک
۴. حل مشکلات سازگاری فریم ورک با سرور
۵. نهایتا، نمایش متن ساده

در واقع، شما سعی می کنید یک کار خیلی ساده انجام دهید، اما ناگهان درگیر حل مشکلات و انجام کارهای دیگری می شوید که هیچ ربطی به هدف اصلی تان ندارند. این کارها می توانند خیلی زمان بر و خسته کننده باشند.

اما راه حل چیست؟ چطور از افتادن در دام یاک شیوینگ جلوگیری کنیم؟

  1. برنامه ریزی: قبل از شروع هر کاری، یک برنامه دقیق داشته باشید. مشخص کنید دقیقا چه می خواهید انجام دهید و چه مراحلی برای رسیدن به آن هدف لازم است.
  2. اولویت بندی: کارهایتان را اولویت بندی کنید. سعی کنید ابتدا مهمترین کارها را انجام دهید و از انجام کارهای غیرضروری خودداری کنید.
  3. تمرکز: روی هدف اصلی تان تمرکز کنید و اجازه ندهید کارهای دیگر حواستان را پرت کنند.
  4. استفاده از ابزارهای مناسب: از ابزارها و کتابخانه هایی استفاده کنید که کارتان را آسان تر می کنند و نیاز به انجام کارهای پیچیده را کاهش می دهند.
  5. درخواست کمک: اگر در انجام یک کار گیر افتادید، از دیگران کمک بخواهید. شاید یک نفر بتواند راه حل ساده تری را به شما پیشنهاد دهد. به یاد داشته باشید این نشونه نادانیه شما نیست بله نشونه اینه که یه مسیر جدید را شناسایی کردید.

یاک شیوینگ همیشه هم بد نیست! گاهی اوقات، انجام این کارهای فرعی باعث می شود چیزهای جدیدی یاد بگیرید و مهارت هایتان را بهبود ببخشید. اما مهم این است که حواستان باشد درگیر یک زنجیره بی پایان از کارها نشوید و هدف اصلی تان را فراموش نکنید.

امیدوارم این مطلب برایتان مفید بوده باشد. سعی کنید در پروژه های بعدی تان، حواستان به "یاک شیوینگ" باشد و از افتادن در دام آن جلوگیری کنید.

موفق باشید!

خلاصه

یاک شیوینگ به مجموعه ای از کارهای پی در پی و اغلب غیر ضروری اطلاق می شود که برای رسیدن به یک هدف اصلی انجام می شوند. این پدیده در دنیای برنامه نویسی و تکنولوژی بسیار رایج است و می تواند باعث اتلاف وقت و انرژی شود. با برنامه ریزی دقیق، اولویت بندی کارها، تمرکز بر هدف اصلی و استفاده از ابزارهای مناسب، می توان از افتادن در دام یاک شیوینگ جلوگیری کرد.

کلیدواژه ها:

  • یاک شیوینگ
  • برنامه نویسی
  • تکنولوژی
  • کار فرعی
  • مدیریت زمان
  • اولویت بندی
یاک شیوینگ دقیقا چه زمانی اتفاق می افتد؟
زمانی که برای انجام یک کار ساده، مجبور می شوید یک سری کارهای دیگر را به ترتیب انجام دهید که هیچ ارتباط مستقیمی با هدف اصلی شما ندارند.
آیا همیشه باید از یاک شیوینگ اجتناب کرد؟
نه لزوما. گاهی اوقات، انجام این کارهای فرعی می تواند باعث یادگیری چیزهای جدید شود. اما باید مراقب باشید که درگیر یک زنجیره بی پایان از کارها نشوید.
چه ابزارهایی می توانند به جلوگیری از یاک شیوینگ کمک کنند؟
ابزارهای مدیریت پروژه، کتابخانه های کد آماده، و سیستم های اتوماسیون می توانند در کاهش نیاز به انجام کارهای پیچیده و غیر ضروری مفید باشند.
مهمترین راه برای مقابله با یاک شیوینگ چیست؟
شناسایی زانجیره کارها در هنگام شروع به کار و اولویت بندی آنها و این که از هدف اصلی دور نشوید.
اگه در دام یاک شیوینگ افتادیم چی کار کنیم؟
متوقف بشید و به عقب برگردید و هدفتون رو دوباره بررسی کنید. شاید راه ساده تری هم وجود داشته باشه. یا اینکه شاید اون کار اصلا لازم نباشه!

به اشتراک گذاشتن این مطلب در شبکه های اجتماعی

امتیاز شما به این مطلب

امتیاز: 5 از 5 (مجموع 1 رای)

اولین نفری باشید که در مورد این مقاله نظر می دهید!

11212- V10
Terms & Conditions | Privacy Policy

techfeed.ir© 2024 All rights reserved