آخرین بروزرسانی 23 ساعت قبل

SmartModem Hayes چیست؟

مودم Hayes Smartmodem: دریچه‌ای به دنیای اینترنت (در گذشته!)

سلام دوستان. شاید اسم مودم Hayes Smartmodem رو شنیده باشید، به خصوص اگه یه کم توی کامپیوتر و اینترنت قدیمی‌تر باشید. ولی اصلا این مودم چی بود و چه کار می‌کرد؟ بیایید با هم یه نگاهی بهش بندازیم.

مودم Hayes Smartmodem یه جور دستگاه بود که به کامپیوتر شما اجازه می‌داد از طریق خط تلفن با کامپیوترهای دیگه ارتباط برقرار کنه. یادتون باشه، اون موقع‌ها اینترنت مثل الان نبود. اینترنت دایل‌آپ (Dial-up) بود و برای وصل شدن بهش، باید از مودم استفاده می‌کردید. و Hayes Smartmodem یکی از معروف‌ترین و محبوب‌ترین مودم‌ها بود.

فکر کنید دارید با یه دوستتون که یه شهر دیگه زندگی می‌کنه تلفنی صحبت می‌کنید. مودم هم همین کار رو می‌کنه، اما به جای صدا، اطلاعات کامپیوتری رو از طریق خط تلفن می‌فرسته و دریافت می‌کنه.

چرا Hayes Smartmodem خاص بود؟

Hayes Smartmodem چند تا ویژگی داشت که اون رو از بقیه مودم‌ها متمایز می‌کرد:

  • دستورات AT: این مودم از یه سری دستورات خاص به اسم "دستورات AT" استفاده می‌کرد. این دستورات به کامپیوتر شما اجازه می‌داد که مودم رو کنترل کنه. مثلاً با دستور ATD می‌تونستید یه شماره تلفن رو شماره‌گیری کنید.
  • پشتیبانی از استانداردهای مختلف: مودم Hayes Smartmodem از استانداردهای مختلفی برای ارتباط پشتیبانی می‌کرد، مثل استانداردهای Bell و CCITT. این یعنی می‌تونست با کامپیوترهای مختلف در نقاط مختلف دنیا ارتباط برقرار کنه.
  • قابلیت‌های پیشرفته: بعضی از مدل‌های Hayes Smartmodem قابلیت‌های پیشرفته‌تری هم داشتند، مثل تصحیح خطا و فشرده‌سازی داده‌ها. این قابلیت‌ها باعث می‌شد سرعت و دقت انتقال اطلاعات بیشتر بشه.

یه مثال ساده از دستورات AT:

فرض کنید می‌خواید با مودم Hayes Smartmodem یه شماره تلفن رو شماره‌گیری کنید. دستور AT به این شکل خواهد بود:

         ATD1234567890     

توی این دستور، ATD یعنی "Attention Dial" (توجه، شماره‌گیری) و 1234567890 شماره تلفنی هست که می‌خواید شماره‌گیری کنید. بعد از وارد کردن این دستور، مودم شروع به شماره‌گیری می‌کنه.

انواع مودم Hayes Smartmodem:

مودم Hayes Smartmodem مدل‌های مختلفی داشت، از جمله:

مدل سرعت انتقال داده (بیت بر ثانیه) توضیحات
Smartmodem 300 300 یکی از اولین مدل‌ها، سرعت پایین
Smartmodem 1200 1200 مدل محبوب‌تر با سرعت بیشتر
Smartmodem 2400 2400 مدل با سرعت بالاتر، برای کاربردهای حرفه‌ای‌تر

اهمیت مودم Hayes Smartmodem:

مودم Hayes Smartmodem نقش مهمی در گسترش اینترنت در دهه‌های 1980 و 1990 میلادی داشت. با استفاده از این مودم، افراد بیشتری تونستند به اینترنت دسترسی پیدا کنند و از امکانات اون استفاده کنند. حتی استانداردهای ارتباطی که این مودم استفاده می‌کرد، هنوز هم توی بعضی از دستگاه‌ها و پروتکل‌های اینترنتی استفاده می‌شه.

امروزه، با وجود اینترنت پرسرعت و تکنولوژی‌های جدید، دیگه کمتر کسی از مودم‌های دایل‌آپ استفاده می‌کنه. اما مودم Hayes Smartmodem یه یادگاری از دوران اولیه اینترنت هست و جایگاه ویژه‌ای در تاریخ کامپیوتر داره.

خلاصه:

مودم Hayes Smartmodem یه دستگاه بود که به کامپیوترها اجازه می‌داد از طریق خط تلفن به اینترنت دایل‌آپ وصل بشن. این مودم به خاطر دستورات AT، پشتیبانی از استانداردهای مختلف و قابلیت‌های پیشرفته‌اش، نقش مهمی در گسترش اینترنت در گذشته داشت. هرچند الان استفاده ازش منسوخ شده، اما یه نماد از دوران طلایی اینترنت دایل آپ هستش.

امیدورام این توضیحات براتون مفید بوده باشه و یه دید کلی از مودم Hayes Smartmodem بهتون داده باشه. اگه سوالی داشتید، حتما بپرسید.

کلمات کلیدی:

مودم، Hayes Smartmodem، اینترنت دایل آپ، دستورات AT، اینترنت قدیمی، تاریخچه کامپیوتر، ارتباط کامپیوتری، تکنولوژی منسوخ شده، سرعت مودم

مودم Hayes Smartmodem دقیقا چه کار میکرد؟
مودم Hayes Smartmodem به کامپیوترها کمک می‌کرد تا از طریق خط تلفن با سایر کامپیوترها و شبکه‌ها ارتباط برقرار کنن. در واقع، سیگنال‌های دیجیتال کامپیوتر رو به سیگنال‌های آنالوگ قابل انتقال از طریق خط تلفن تبدیل می‌کرد و بالعکس.
چرا دستورات AT مهم بودن؟
دستورات AT یه زبان استاندارد برای کنترل مودم بودن. این دستورات به نرم‌افزارها و کامپیوترها اجازه می‌داد که به طور اتوماتیک مودم رو کنترل کنن، مثلا شماره تلفن رو شماره‌گیری کنن یا به تماس‌ها پاسخ بدن. بدون این دستورات، کار با مودم خیلی سخت‌تر می‌شد.
آیا هنوز هم میشه از مودم Hayes Smartmodem استفاده کرد؟
از نظر تئوری بله، اگه خط تلفن و اینترنت دایل‌آپ در دسترس باشه. اما در عمل، استفاده از این مودم‌ها دیگه خیلی رایج نیست و تکنولوژی‌های جدیدتر و سریع‌تری جایگزین اون‌ها شده‌اند.
سرعت مودم چی معنی میداد؟
سرعت مودم نشون میداد که مودم با چه سرعتی میتونه اطلاعات رو ارسال و دریافت کنه. سرعت بر حسب بیت بر ثانیه (bps) اندازه گیری میشد. هر چه سرعت بالاتر بود، انتقال اطلاعات سریعتر انجام میشد. البته باید بدونید سرعت اینترنت دایل آپ امروزه در مقایسه با اینترنت امروزی خیلی پایین بود. و واقعا آزار دهنده.

به اشتراک گذاشتن این مطلب در شبکه های اجتماعی

امتیاز شما به این مطلب

امتیاز: 5 از 5 (مجموع 1 رای)

اولین نفری باشید که در مورد این مقاله نظر می دهید!

4923- V1
Terms & Conditions | Privacy Policy

techfeed.ir© 2024 All rights reserved