آخرین بروزرسانی 13 روز قبل

Geocities چیست؟

Geocities چیست؟ سفری به گذشته دنیای اینترنت

سلام دوستان! امروز می خواهیم در مورد یک چیز جالب صحبت کنیم که شاید بعضی از شما اسمش را شنیده باشید: Geocities. اینترنت الان خیلی با چیزی که قبلا بوده فرق می کنه. Geocities یکی از اولین جاهایی بود که مردم می تونستند صفحه وب خودشون رو بسازند و با بقیه به اشتراک بگذارند. فکر کنید یک جور اینستگرام یا فیسبوک خیلی خیلی قدیمی، ولی به جای عکس و ویدیو، شما می تونستید یک صفحه کامل با متن و عکس و حتی کد درست کنید!

Geocities در سال ۱۹۹۵ شروع به کار کرد و خیلی زود محبوب شد. ایده اصلی این بود که به جای اینکه صفحات وب به صورت پراکنده در اینترنت باشند، همه توی یک شهر مجازی جمع بشوند. این شهر مجازی به محله هایی تقسیم شده بود که هر محله موضوع خاصی داشت. مثلا یک محله برای کامپیوتر بود، یکی برای موسیقی، یکی برای ورزش، و غیره. هر کسی می تونست یک "خونه" توی این محله ها اجاره کنه و صفحه وب خودش رو اونجا بسازه.

فرض کنید شما به کامپیوتر علاقه دارید. می تونستید یک صفحه توی محله کامپیوتر Geocities بسازید و هر چیزی که دوست دارید در مورد کامپیوتر بنویسید، از آموزش برنامه نویسی گرفته تا معرفی سخت افزار جدید. یا اگر به موسیقی علاقه دارید، می تونستید توی محله موسیقی صفحه ای بسازید و آهنگ های مورد علاقه تون رو معرفی کنید.

Geocities چطور کار می کرد؟

برای ساختن صفحه وب در Geocities، شما باید یک کمی کد HTML بلد می بودید. البته ابزارهای ساده ای هم وجود داشت که کار رو راحت تر می کرد، ولی بیشتر مردم مجبور بودند دستی کد بزنند. این کدها مشخص می کردند که صفحه وب شما چه شکلی باشه، چه متن هایی داشته باشه، چه عکس هایی نشون بده، و غیره.

شاید الان براتون عجیب باشه، ولی اون موقع این خیلی هیجان انگیز بود! مردم می تونستند خلاقیت خودشون رو نشون بدن و یک صفحه وب درست کنند که دقیقا همون چیزی باشه که می خواهند. و مهمتر از همه، می تونستند با بقیه افرادی که علاقه های مشابه دارند ارتباط برقرار کنند.

برای درک بهتر، به این جدول نگاه کنید:

ویژگی توضیحات مثال
محله ها (Neighborhoods) بخش های مختلف سایت بر اساس موضوع SiliconValley (برای کامپیوتر)، Hollywood (برای سینما)
HTML زبانی برای ساخت صفحات وب <p>این یک پاراگراف است.</p>
آدرس صفحه وب آدرسی که مردم می تونستند صفحه شما رو پیدا کنند www.geocities.com/SiliconValley/1234

چرا Geocities از بین رفت؟

در سال ۱۹۹۹، شرکت Yahoo Geocities رو خرید. بعد از مدتی، Yahoo تصمیم گرفت که Geocities رو تعطیل کنه. این اتفاق در سال ۲۰۰۹ افتاد و باعث ناراحتی خیلی از کسانی شد که سال ها توی Geocities صفحه وب داشتند. دلایل زیادی برای این تصمیم وجود داشت، از جمله اینکه Geocities دیگه نمی تونست با سایت های جدیدتر و مدرن تر رقابت کنه.

با این حال، Geocities یک اثر بزرگ روی اینترنت گذاشت. این سایت به میلیون ها نفر یاد داد که چطور صفحه وب بسازند و با بقیه به اشتراک بگذارند. خیلی از وبسایت های امروزی مدیون Geocities هستند. Geocities یک نمونه اولیه از شبکه های اجتماعی بود و به ما نشون داد که چقدر مهمه که مردم بتونند صدای خودشون رو در اینترنت به گوش بقیه برسونند.

جمع بندی

Geocities یک سایت خیلی مهم در تاریخ اینترنت بود. این سایت به مردم عادی اجازه داد که صفحه وب خودشون رو بسازند و با بقیه به اشتراک بگذارند. Geocities شاید دیگه وجود نداشته باشه، اما اثرش روی اینترنت برای همیشه باقی خواهد ماند. یاد بگیریم و از این تجربه‌های ارزشمند برای ساختن آینده بهتر استفاده کنیم.

کلمات کلیدی

Geocities, صفحه وب, HTML, اینترنت, تاریخ اینترنت, یاهو, وبسایت, آموزش وبسایت, محله

Geocities دقیقا چه بود؟
Geocities یک سرویس میزبانی وب بود که به کاربران اجازه می داد صفحات وب شخصی خود را بسازند و به اشتراک بگذارند. این سایت به محله های مختلف تقسیم شده بود که هر محله موضوع خاصی داشت.
چرا Geocities مهم بود؟
Geocities به میلیون ها نفر کمک کرد تا مهارت های ساخت وب سایت را یاد بگیرند و محتوای خود را در اینترنت به اشتراک بگذارند. این سایت یک پیشگام در زمینه شبکه های اجتماعی بود.
چه ابزارهایی برای ساخت صفحه وب در Geocities استفاده می شد؟
عمدتا از HTML استفاده می شد، اما ابزارهای ساده تر هم برای کمک به کاربران مبتدی وجود داشت.
چرا Geocities تعطیل شد؟
دلایل مختلفی وجود داشت، از جمله عدم توانایی در رقابت با سایت های مدرن تر و تغییر استراتژی های شرکت یاهو.
آیا هنوز می توان صفحات Geocities را پیدا کرد؟
بیشتر صفحات Geocities از بین رفته اند، اما برخی آرشیو ها تلاش کرده اند تا بخشی از محتوای آن را حفظ کنند.

به اشتراک گذاشتن این مطلب در شبکه های اجتماعی

امتیاز شما به این مطلب

امتیاز: 5 از 5 (مجموع 1 رای)

اولین نفری باشید که در مورد این مقاله نظر می دهید!

4452- V3
Terms & Conditions | Privacy Policy

techfeed.ir© 2024 All rights reserved