آخرین بروزرسانی 6 روز قبل

حمل و نقل باز (Open Transport) چیست؟

Open Transport: راهی ساده برای انتقال اطلاعات در کامپیوتر شما

سلام دوستان عزیز! شاید اسم "Open Transport" رو شنیده باشید و براتون سوال پیش اومده باشه که دقیقا چیه و چه کاری انجام میده. نگران نباشید، من اینجا هستم تا با زبانی ساده و قابل فهم براتون توضیح بدم.

تصور کنید یه کامیون حمل بار دارید. این کامیون مسئول جابجایی کالاها از یک مکان به مکان دیگه است. Open Transport هم یه جورایی همین کار رو انجام میده، اما به جای کالا، اطلاعات رو بین قسمت های مختلف کامپیوتر یا شبکه جابجا میکنه.

به عبارت ساده تر، Open Transport یک سیستم قدیمی تر برای انتقال اطلاعات در شبکه های کامپیوتری، به خصوص در سیستم عامل های قدیمی تر مثل Mac OS Classic (قبل از Mac OS X) بوده. این سیستم به برنامه ها اجازه میداد تا با استفاده از پروتکل های مختلف (مثل TCP/IP و AppleTalk) با همدیگه ارتباط برقرار کنن.

چرا Open Transport مهم بود؟

در زمان خودش، Open Transport خیلی مهم بود چون یک راه استاندارد و منعطف برای برنامه نویسان فراهم میکرد تا برنامه هاشون رو برای ارتباط با شبکه بنویسن. این یعنی برنامه نویس ها لازم نبود نگران جزئیات پیچیده ی پروتکل های شبکه باشن، بلکه میتونستن از Open Transport به عنوان یه رابط ساده استفاده کنن.

یه مزیت دیگه ی Open Transport این بود که از پروتکل های مختلف پشتیبانی میکرد. این یعنی برنامه ها میتونستن بدون نیاز به تغییر کد، از پروتکل های مختلف برای ارتباط استفاده کنن. مثلاً، یه برنامه میتونست از TCP/IP برای ارتباط با اینترنت و از AppleTalk برای ارتباط با کامپیوترهای دیگه در یک شبکه محلی استفاده کنه.

مقایسه با TCP/IP

امروزه، TCP/IP به عنوان پروتکل استاندارد برای ارتباط در شبکه های کامپیوتری شناخته میشه. در واقع، Open Transport تا حد زیادی جای خودش رو به TCP/IP داده. اما برای اینکه بهتر متوجه بشید که Open Transport چطور کار میکرد، بهتره یه مقایسه کوچیک بینشون داشته باشیم:

ویژگی Open Transport TCP/IP
استاندارد بودن مخصوص سیستم عامل های قدیمی تر Mac OS استاندارد جهانی
پشتیبانی از پروتکل ها پشتیبانی از پروتکل های مختلف (TCP/IP, AppleTalk) تمرکز اصلی روی TCP/IP
انعطاف پذیری نسبتاً انعطاف پذیر بسیار انعطاف پذیر و قابل تنظیم
کاربرد امروزی منسوخ شده پروتکل اصلی اینترنت و شبکه های کامپیوتری

مثالی ساده

فرض کنید شما یه برنامه نوشتید که میخواد اطلاعات رو از یه وب سایت دانلود کنه. با استفاده از Open Transport (در زمان خودش)، برنامه شما میتونست به سادگی به Open Transport بگه: "من میخوام اطلاعات رو از این آدرس اینترنتی بگیرم". Open Transport خودش میدونست که باید از پروتکل TCP/IP برای این کار استفاده کنه و تمام جزئیات فنی رو انجام میداد.

امروزه، برنامه های ما معمولاً از کتابخانه ها و توابعی استفاده میکنن که TCP/IP رو به صورت مستقیم مدیریت میکنن. اما مفهوم کلی همون هست: ما میخوایم اطلاعات رو از یک مکان به مکان دیگه منتقل کنیم.

خلاصه

به طور خلاصه، Open Transport یک سیستم قدیمی تر برای انتقال اطلاعات در شبکه های کامپیوتری بود که بیشتر در سیستم عامل های قدیمی تر Mac OS استفاده میشد. این سیستم به برنامه ها اجازه میداد تا با استفاده از پروتکل های مختلف با همدیگه ارتباط برقرار کنن. امروزه، TCP/IP به عنوان پروتکل استاندارد برای ارتباط در شبکه های کامپیوتری شناخته میشه و Open Transport تا حد زیادی منسوخ شده. امیدوارم این توضیحات برای شما مفد باشه.

کلمات کلیدی:

  • Open Transport
  • TCP/IP
  • شبکه های کامپیوتری
  • پروتکل های شبکه
  • Mac OS
  • انتقال اطلاعات
Open Transport الان هم استفاده میشه؟
نه، Open Transport الان دیگه استفاده نمیشه. پروتکل TCP/IP جایگزین اون شده و به عنوان پروتکل استاندارد برای اینترنت و شبکه های کامپیوتری شناخته میشه.
آیا یادگیری Open Transport برای برنامه نویسی الان مفیده؟
نه، یادگیری Open Transport الان دیگه خیلی مفید نیست. بهتره وقتتون رو صرف یادگیری TCP/IP و تکنولوژی های جدیدتر شبکه بکنید.
تفاوت Open Transport و TCP/IP چیه؟
Open Transport یک سیستم کلی برای انتقال اطلاعات بود که از پروتکل های مختلف پشتیبانی میکرد. TCP/IP یک پروتکل خاص برای انتقال اطلاعاته که الان به عنوان پروتکل استاندارد اینترنت استفاده میشه.
Open Transport یک مثال از چه نوع فناوری است؟
Open Transport یک مثال از فناوری های لایه انتقال در مدل OSI است. لایه انتقال مسئول ارائه یک راه مطمئن برای انتقال داده ها بین دو برنامه کاربردی است.

به اشتراک گذاشتن این مطلب در شبکه های اجتماعی

امتیاز شما به این مطلب

امتیاز: 5 از 5 (مجموع 1 رای)

اولین نفری باشید که در مورد این مقاله نظر می دهید!

7162- V2
Terms & Conditions | Privacy Policy

techfeed.ir© 2024 All rights reserved