آخرین بروزرسانی 10 ساعت قبل

برنامه یاور (Helper Application) چیست؟

برنامه‌های کمکی (Helper Applications): دوستِ همیشگی مرورگر شما

سلام دوستان! امروز می‌خوایم در مورد یه موضوع جالب صحبت کنیم: برنامه‌های کمکی (Helper Applications). شاید این اسم براتون خیلی آشنا نباشه، اما مطمئنم که حتماً باهاشون کار کردین. برنامه‌های کمکی، در واقع نرم‌افزارهایی هستن که به مرورگر شما کمک می‌کنن تا فایل‌هایی رو که خودش به تنهایی نمی‌تونه باز کنه، نمایش بده یا اجرا کنه. تصور کنین یک تیم مهندسی راه اندازی کنید که هر مهندس در بخش تخصصی خود به تیم کمک می کند تا نتیجه بهتری بگیرند.

وقتی شما توی اینترنت یک فایل خاص مثل یک فیلم، یک فایل صوتی یا یک فایل فشرده رو دانلود می‌کنین، مرورگر شما باید اون فایل رو باز کنه. اما بعضی از فایل‌ها فرمت‌های خاصی دارن که مرورگر به تنهایی نمی‌تونه اون‌ها رو باز کنه. اینجاست که برنامه‌های کمکی وارد عمل میشن.

به عنوان مثال، برای پخش فایل‌های ویدئویی با فرمت .mp4 یا .avi، شما به یک برنامه کمکی مثل VLC Media Player یا Windows Media Player نیاز دارین. مرورگر شما این فایل رو به برنامه کمکی میفرسته و اون برنامه هم فایل رو برای شما پخش می‌کنه.

برنامه‌های کمکی چطوری کار می‌کنن؟

خیلی ساده است! وقتی مرورگر شما با یک فایل جدید مواجه میشه، اول بررسی می‌کنه که آیا خودش می‌تونه اون فایل رو باز کنه یا نه. اگه نتونه، لیست برنامه‌های کمکی‌ای که روی کامپیوتر شما نصب هستن رو چک می‌کنه و می‌بینه کدوم برنامه می‌تونه اون فایل رو باز کنه. بعد از اون، فایل رو به اون برنامه کمکی میفرسته و برنامه کمکی هم فایل رو برای شما باز می‌کنه.

این پروسه به صورت خودکار انجام میشه و شما معمولاً متوجه نمیشین که یک برنامه کمکی داره کار می‌کنه. فقط می‌بینین که فایل مورد نظرتون داره باز میشه و اجرا میشه.

مثال‌های رایج از برنامه‌های کمکی

خیلی از برنامه‌هایی که روزانه باهاشون کار می‌کنین، در واقع برنامه‌های کمکی هستن. در اینجا چند تا از رایج‌ترین‌ها رو مثال می‌زنیم:

  • Adobe Acrobat Reader: برای باز کردن و نمایش فایل‌های PDF.
  • VLC Media Player: برای پخش فایل‌های ویدئویی و صوتی با فرمت‌های مختلف.
  • WinRAR یا 7-Zip: برای باز کردن و استخراج فایل‌های فشرده.
  • Java Runtime Environment (JRE): برای اجرای اپلیکیشن‌های مبتنی بر جاوا.
  • Flash Player (دیگر پشتیبانی نمی‌شود): برای نمایش محتوای فلش در وب‌سایت‌ها (الان دیگه استفاده نمیشه).

چطور یک برنامه کمکی رو تنظیم کنیم؟

معمولاً وقتی یک برنامه کمکی رو نصب می‌کنین، خودش به صورت اتوماتیک خودش رو به مرورگر شما معرفی می‌کنه. اما اگه بخواین تنظیمات رو تغییر بدین یا یک برنامه کمکی رو به صورت دستی به مرورگر اضافه کنین، می‌تونین از تنظیمات مرورگر استفاده کنین. هر مرورگر روش خاص خودشو داره، اما معمولاً توی قسمت تنظیمات (Settings) یا Options، یه قسمتی به اسم Plugins یا Extensions یا Add-ons وجود داره که می‌تونین برنامه‌های کمکی رو اونجا مدیریت کنین. دقت کنید برنامه ها به صورت پیشفرز معرفی می شوند اما در صورت بروز ارور می توانید دوباره آن ها را اضافه کنید.

به عنوان مثال، توی مرورگر Chrome، می‌تونین به آدرس chrome://settings/content/pdfDocuments برین و تعیین کنین که فایل‌های PDF با چه برنامه‌ای باز بشن. در فایرفاکس هم می‌تونین از قسمت Add-ons برنامه های افزودنی مدیریت کنید.

جدول خلاصه‌ای از انواع فایل‌ها و برنامه‌های کمکی

نوع فایل برنامه کمکی رایج توضیحات
.pdf Adobe Acrobat Reader باز کردن و نمایش اسناد PDF
.mp4, .avi, .mkv VLC Media Player, Windows Media Player پخش فایل‌های ویدئویی
.mp3, .wav VLC Media Player, Windows Media Player پخش فایل‌های صوتی
.zip, .rar WinRAR, 7-Zip باز کردن و استخراج فایل‌های فشرده
.java Java Runtime Environment (JRE) اجرای برنامه‌های جاوا

نکات مهم

  • امنیت: همیشه مطمئن بشین که برنامه‌های کمکی‌ای که نصب می‌کنین، از منابع معتبر دانلود شدن. نصب برنامه‌های کمکی مخرب می‌تونه باعث آسیب رسوندن به کامپیوتر شما بشه. بدیهی است که وقتی برنامه کمکی از منبع ناامن باشد، می تواند آسیبزا باشد.
  • به‌روزرسانی: همیشه برنامه‌های کمکی خودتون رو به آخرین نسخه آپدیت کنین. این کار باعث میشه که باگ‌ها و مشکلات امنیتی برطرف بشن.
  • غیرفعال کردن: اگه دیگه از یک برنامه کمکی استفاده نمی‌کنین، بهتره که اون رو غیرفعال کنین. این کار باعث میشه که مرورگر شما سریع‌تر کار کنه.

خلاصه

برنامه‌های کمکی ابزارهای مفیدی هستن که به مرورگر شما کمک می‌کنن تا فایل‌های مختلف رو باز کنه و نمایش بده. با شناخت این برنامه‌ها و نحوه کارکردشون، می‌تونین تجربه بهتری از گشت و گذار در اینترنت داشته باشین. امبدوارم این مطلب براتون مفید بوده باشه!

کلمات کلیدی:

برنامه کمکی، مرورگر، فایل، فرمت، دانلود، نصب، Adobe Acrobat Reader، VLC Media Player، WinRAR، Java Runtime Environment

برنامه کمکی دقیقا چیکار می کنه؟
برنامه کمکی، یک نرم‌افزاره که به مرورگر وب شما کمک می‌کنه تا محتواهایی که خودش به تنهایی نمی‌تونه پردازش کنه، مثل فایل‌های PDF، ویدیوها یا فایل‌های فشرده رو باز کنه و نمایش بده.
آیا برنامه های کمکی خطرناکند؟
اگر برنامه های کمکی رو از منابع معتبر دانلود نکنین، ممکنه خطرناک باشن و باعث نصب بدافزار بشن. همیشه مطمئن بشین که برنامه ها رو از سایت رسمی یا فروشگاه های نرم افزاری معتبر دانلود می کنید.
چطور بفهمم کدوم برنامه کمکی روی مرورگرم نصبه؟
معمولاً می تونین لیست برنامه های کمکی نصب شده رو توی تنظیمات مرورگرتون، توی قسمت افزونه ها (Extensions) یا پلاگین ها (Plugins) پیدا کنین. توصیه میکنم حتمن قسمت تنظیمات را بر رسی کنید.
چطور می تونم یک برنامه کمکی رو غیرفعال کنم؟
برای غیرفعال کردن یک برنامه کمکی، باید به تنظیمات مرورگرتون برین و اون برنامه رو از لیست افزونه ها یا پلاگین ها غیرفعال کنین. راهنما در منوهای "Tools" -> "Add-ons" می باشد.
آیا برای باز کردن هر نوع فایلی به برنامه کمکی نیاز دارم؟
نه، مرورگرها خودشون می تونن خیلی از فرمت های رایج رو باز کنن. فقط برای فرمت های خاص و کمتر رایج به برنامه کمکی نیاز دارید.

به اشتراک گذاشتن این مطلب در شبکه های اجتماعی

امتیاز شما به این مطلب

امتیاز: 5 از 5 (مجموع 1 رای)

اولین نفری باشید که در مورد این مقاله نظر می دهید!

4789- V2
Terms & Conditions | Privacy Policy

techfeed.ir© 2024 All rights reserved