آخرین بروزرسانی 1 ماه قبل

کلاهبرداری ایمیل (Email Spoofing) چیست؟

ایمیل اسپوفینگ چیست؟ - راهنمای ساده و جامع

سلام دوستان! امروز می خوایم در مورد یه موضوع مهم توی دنیای اینترنت صحبت کنیم: ایمیل اسپوفینگ. شاید اسمش یکم پیچیده به نظر برسه، اما نگران نباشید، سعی می کنم به زبون ساده و قابل فهم براتون توضیح بدم.

ایمیل اسپوفینگ یعنی یه نفر ایمیلی رو طوری بفرسته که انگار از طرف یه شخص دیگه یا یه شرکت دیگه فرستاده شده. در واقع، اون فرد داره هویت ایمیل رو جعل می کنه. این کار می تونه به دلایل مختلفی انجام بشه، از جمله کلاهبرداری، فیشینگ، یا حتی آسیب رسوندن به شهرت یه شخص یا شرکت.

فرض کنید یه ایمیل دریافت می کنید که به نظر می رسه از طرف بانکتون اومده. توی ایمیل ازتون خواسته میشه که اطلاعات حسابتون رو تایید کنید. اگه این ایمیل یه ایمیل اسپوفینگ باشه، اون فرد کلاهبردار می خواد اطلاعات شما رو بدزده.

حالا بیاین ببینیم ایمیل اسپوفینگ چطوری کار می کنه:

چطوری ایمیل اسپوفینگ اتفاق میفته؟

وقتی یه ایمیل فرستاده میشه، اطلاعات مختلفی همراهش هست، از جمله آدرس فرستنده (From:). این اطلاعات رو میشه تغییر داد. کلاهبردارها از این ضعف استفاده می کنند و آدرس فرستنده رو جعل می کنند. در واقع، اونها یه آدرس ایمیل دیگه رو به عنوان آدرس فرستنده قرار میدن.

به زبون ساده تر، مثل اینه که یه نامه بنویسید و روی پاکت به جای آدرس خودتون، آدرس شخص دیگه ای رو بنویسید. وقتی گیرنده نامه رو دریافت می کنه، فکر می کنه نامه از طرف اون شخص فرستاده شده.

مثال:

فرض کنید یه ایمیل با این مشخصات دریافت می کنید:

عنوان مقدار
از طرف (From) [email protected]
موضوع (Subject) تایید اطلاعات حساب
متن ایمیل لطفا برای تایید اطلاعات حساب خود، روی لینک زیر کلیک کنید: لینک

ممکنه فکر کنید که این ایمیل واقعا از طرف بانکتون فرستاده شده. اما اگه به لینک توی ایمیل دقت کنید، می بینید که آدرسش با آدرس وبسایت اصلی بانک فرق داره. این یه نشونه از ایمیل اسپوفینگ هست.

چطور از خودمون محافظت کنیم؟

خوشبختانه، راه هایی برای محافظت از خودتون در برابر ایمیل اسپوفینگ وجود داره:

  • به آدرس ایمیل فرستنده دقت کنید: همیشه آدرس ایمیل فرستنده رو به دقت بررسی کنید. اگه یه چیزی مشکوک به نظر میرسه، بهش اعتماد نکنید. به خصوص به دامین بعد از @ توجه کنید.
  • به لینک ها توی ایمیل ها اعتماد نکنید: اگه یه ایمیل ازتون می خواد روی یه لینک کلیک کنید، قبل از کلیک کردن مطمئن بشید که لینک امنه. موس رو روی لینک نگه دارید (بدون اینکه کلیک کنید) تا آدرس واقعی لینک رو ببینید. اگه آدرس با آدرس وبسایت اصلی اون شرکت یا سازمان فرق داشت، روی لینک کلیک نکنید.
  • اطلاعات شخصی خودتون رو از طریق ایمیل به اشتراک نگذارید: هیچوقت اطلاعات حسابتون، رمز عبورتون یا اطلاعات حساس دیگه رو از طریق ایمیل برای کسی نفرستید.
  • از آنتی ویروس و فایروال استفاده کنید: یه آنتی ویروس خوب می تونه ایمیل های مخرب رو شناسایی کنه. فایروال هم از ورود افراد غیرمجاز به کامپیوتر شما جلوگیری می کنه.
  • اگاهی خودرا بالا ببرید: همیشه سعی کنید اطلاعات خودتون رو در مورد تهدیدات آنلاین به روز نگه دارید. هرچه بیشتر بدونید، بهتر می تونید از خودتون محافظت کنید.
  • فعالسازی SPF, DKIM و DMARC: اگر صاحب یک دومین هستید (مثلا دامنه وبسایت خودتان)، تنظیمات SPF, DKIM و DMARC را برای ایمیل های ارسالی از دامنه خود فعال کنید. این تنظیمات به گیرنده ایمیل کمک می‌کند تا اصالت ایمیل‌های ارسالی از دامنه شما را تایید کند. این کار از جعل ایمیل‌های ارسالی از طرف شما جلوگییری می‌کند.

خلاصه

ایمیل اسپوفینگ یه تهدید جدی توی دنیای اینترنت هست. کلاهبردارها از این روش برای فریب دادن افراد و سرقت اطلاعاتشون استفاده می کنند. اما با رعایت چند نکته ساده می تونید از خودتون محافظت کنید. همیشه هوشیار باشید و به ایمیل هایی که دریافت می کنید با دقت نگاه کنید. اگه یه چیزی مشکوک به نظر می رسه، بهش اعتماد نکنید.

امیدوارم این توضیحات براتون مفید بوده باشه. اگه سوالی داشتید، حتما بپرسید!

کلیدواژه ها: ایمیل اسپوفینگ, کلاهبرداری ایمیلی, فیشینگ, امنیت ایمیل, حفاظت از ایمیل, جلوگیری از اسپوفینگ, SPF, DKIM, DMARC

ایمیل اسپوفینگ دقیقا چیه؟
ایمیل اسپوفینگ یعنی جعل کردن آدرس فرستنده ایمیل. انگار که یه نفر داره یه نامه با آدرس جعلی می فرسته.
چطور می تونم بفهمم یه ایمیل اسپوفینگ هست؟
به آدرس ایمیل فرستنده دقت کنید، به لینک ها توی ایمیل اعتماد نکنید، و اطلاعات شخصی خودتون رو از طریق ایمیل به اشتراک نگذارید.
اگه قربانی ایمیل اسپوفینگ شدم چی کار کنم؟
رمز عبورهای خودتون رو فورا تغییر بدید، به بانکتون اطلاع بدید، و به پلیس فتا گزارش بدید. همچینین به شرکت یا سازمانی که اسم آن ها جعل شده اطلاع بدید.
تنظیمات SPF, DKIM و DMARC چه کاری انجام میدهند؟
این تنظیمات کمک می‌کنند تا گیرنده ایمیل تایید کند که آیا ایمیل واقعا از طرف سرورهای مجاز دامنه شما ارسال شده است یا خیر. این کار از جعل ایمیل و استفاده غیرمجاز از دامنه شما جلوگیری می‌کند.
اسپوفینگ فقط با ایمیل هست؟
نه! اسپوفینگ میتونه در جاهای دیگر نیز باشد. مثلا کال اسپوفینگ (جعل شماره تلفن تماس گیرنده) هم یک نوع اسپوفینگ است که به همین روش کار میکند.

به اشتراک گذاشتن این مطلب در شبکه های اجتماعی

امتیاز شما به این مطلب

امتیاز: 5 از 5 (مجموع 1 رای)

اولین نفری باشید که در مورد این مقاله نظر می دهید!

3461- V10
Terms & Conditions | Privacy Policy

techfeed.ir© 2024 All rights reserved