سلام دوستان! امروز می خواهیم در مورد یک تکنولوژی قدیمی ولی جالب صحبت کنیم به اسم AMR یا Audio Modem Riser. شاید اسمش رو نشنیده باشید، ولی اگه کامپیوترهای قدیمی تر رو باز کرده باشید، احتمالا یه چیزی شبیه به اون رو دیدید. AMR یه جور اسلات یا درگاه روی مادربوردهای قدیمی بود که برای اتصال مودم و کارت صدا استفاده می شد. فرض کنید یه پل کوچیک بین این دوتا بود.
چرا AMR به وجود اومد؟ خب، قدیما مادربوردها خیلی جای کافی برای همه قطعات نداشتن. AMR اومد که فضای کمتری رو اشغال کنه و یه جورایی کار رو برای سازنده ها راحت تر کنه. به این شکل که به جای اینکه یه کارت صدا و یه مودم جدا جدا روی مادربورد نصب بشن، یه کارت AMR می تونست هر دوتا کار رو انجام بده.
AMR چی کار می کرد؟ در واقع AMR یه رابط بود بین پردازنده اصلی (CPU) و چیپست های صوتی و مودم. به این ترتیب، کار پردازش صدا و اطلاعات مودم به CPU سپرده می شد. این کار یه جورایی به کاهش هزینه ها کمک می کرد، ولی خب یه سری معایب هم داشت که جلوتر بهش می رسیم.
تصور کنید یک میز کار دارید. CPU رئیس اون میز هست. AMR میشه مثل یک دستیار که بعضی از کارهای رئیس (پردازش صدا و مودم) رو انجام میده. اما نکته اینجاست که این دستیار (AMR) خیلی هم قوی نیست و برای انجام کارهای سنگین، باز هم به کمک رئیس (CPU) نیاز داره.
این جدول یه خلاصه از نحوه کار AMR نشون میده:
بخش | توضیحات |
---|---|
پردازنده اصلی (CPU) | بخش اصلی پردازش صدا و اطلاعات مودم رو انجام می ده. |
چیپست AMR | به عنوان رابط بین CPU و قطعات صوتی و مودم عمل می کنه. |
کارت AMR | قطعات صوتی و مودم رو در خودش جا میده و به اسلات AMR متصل میشه. |
مثل هر تکنولوژی دیگه ای، AMR هم یه سری مزایا و معایب داشت:
خب، تکنولوژی همیشه در حال پیشرفته. با گذر زمان، کارت صداها و مودم های قوی تری اومدن که دیگه نیازی به AMR نبود. علاوه بر این، CPU ها هم خیلی قوی تر شدن و دیگه لازم نبود کار پردازش صدا و مودم رو به اون ها محول کنیم. همچنین، استانداردهای جدیدتری مثل AC'97 و HD Audio جایگزین AMR شدن که کیفیت و کارایی بهتری داشتن. در نتیجه، AMR به آرامی از رده خارج شد.
یه مثال ساده: فرض کنید یه وانت دارید که می تونید هم بار ببرید و هم مسافر. این وانت مثل AMR می مونه. اما بعد یه کامیون میاد که فقط برای بار طراحی شده و یه اتوبوس که فقط برای مسافر. این کامیون و اتوبوس مثل کارت صدا و مودم های مستقل هستن که کارشون رو خیلی بهتر از وانت انجام میدن.
AMR یه تکنولوژی قدیمی بود که برای اتصال مودم و کارت صدا به مادربورد استفاده می شد. هدفش کاهش هزینه ها و فضای اشغالی بود، ولی معایبی هم داشت. با پیشرفت تکنولوژی، AMR دیگه مورد استفاده قرار نمی گیره و استانداردهای جدیدتری جایگزینش شدن.
وقتی به AMR به عنوان مخفف Audio Modem Riser اشاره می کنیم، منظور این است که AMR با گرفتن حروف اولیه هر کلمه مهم در Audio Modem Riser تشکیل می شود. این فرآیند عبارت اصلی را به شکلی کوتاه تر و قابل مدیریت تر فشرده می کند و در عین حال معنای اصلی خود را حفظ می کند. بر اساس این تعریف، AMR مخفف Audio Modem Riser است.
امتیاز شما به این مطلب
امتیاز: 5 از 5 (مجموع 1 رای)
اولین نفری باشید که در مورد این مقاله نظر می دهید!
techfeed.ir© 2024 All rights reserved